Kontakt webmaster@stereotype.se

Var ett steg före tjuven

Den som verkligen vill bryta inbrottstrenden får kämpa motströms, men det är fullt möjligt om man bara följer de allmänna rekommendationerna: säkerhetsdörr, grannsamverkan, larm. Det pågår just nu en stor inbrottsvåg och under hela sommaren och semestersäsongen väntas fler familjer få komma hem till ett plundrat hem. Var ett steg före tjuven.

Tidigare har nämnt att det finns några olika säkra sätt att skydda sitt hus mot inbrott och det är en mycket god idé att se över om man har alla installationer på plats. Säkerhetsdörren är ett av de mest synbara och effektiva sätten att skydda sig på, eftersom tjuven kommer sålla bort den dörren som alternativ. Se här hur enkelt en vanlig dörr går att bryta upp:

Ditt hem ska inte locka tjuvar

Att vara ett steg före tjuven är det allra bästa sättet att skydda sitt hem mot inbrott. Vi vet redan att antalet anmälda inbrott ökar och att de ofta arbetar i organiserade ligor. Den trenden kan du kanske själv inte påverka: men du kan se till att göra ditt hem mindre attraktivt för tjuvarna. Ett attraktivt hem för en tjuv är ett hem med en enkel altandörr som bryts upp på bara någon minut. Väl inne ligger smycken och värdesaker framme och fullt exponerade. Inget larm går igång och grannarna är inte uppmärksamma.

I Jönköping har det under senare tid skett en våg av inbrott som polisen i vissa fall misstänker kan vara kopplade till varandra. Smålandsstenar, Gislaved, Eksjö, Ekenässjön och Habo är tre orter som alla drabbats av inbrott, varav Smålandsstenar har haft en hel rad liknande, vilket kan tyda på en organiserad liga. Villainbrotten här har enligt polisen varit ovanligt många.

Ett inbrott kan tyvärr vara svåra att utreda och många gånger kommer tjuvarna undan med både pengar, guld och elektronik. Bor man i villa kan det vara bra att installera en kamera kopplad till larmsystemet, så att det finns bildbevis.