Kontakt webmaster@stereotype.se

Välbefinnande och stil lyfter badrummet

Naturen, ytskikt, fokus på välbefinnande och funktion samt kreativt kakel är något som syns tydligt bland badrumstrenderna. I badrummet ska vi hämta andan och bli som nya, och vad passar då inte bättre än att anpassa badrummet efter detta?

Badrummet är så mycket mer än ett ställe där vi borstar tänderna, tvättar oss och går på toaletten. Idag ska ett badrum också säga vilka vi är och vara inbjudande. Du ska vilja spendera mycket tid där inne.

Fokus på välbefinnande

Varför inte investera i en lyxig takdusch, en ångbastu eller något annat som får dig att vilja spendera mer tid därinne. Idag ligger stort fokus för badrum på välbefinnande. Och vad passar då bättre än att investera i ett badkar eller ett bubbelbadkar från exempelvis Badspecialisten, där du kan ta långa och sköna bad. Men om du skaffar ett badkar, se till att det hålls rent på rätt sätt. Annars kan badandet bli precis tvärtom mot njutbart. I en artikel från Metro tipsar experten om hur du kan städa och informerar om hur smutsigt det egentligen blir efter ett bad.

”Ja, efter varje bad bör man rengöra badkaret. När man nyligen badat finns också bakterier från hudkostymen och även bakterier i vanligt kommunalt vatten”, säger hon.

Stil i badrummet

När det kommer till andra trender så är det både kakel och inte kakel som gäller. Samtidigt som det syns mycket alternativa material som skyddar mot vatten och stänk, såsom glas, plattor i sten och träimitation så är det trendigt att ha kakel i strukturerade mönster och kreativa format, skriver Sydsvenskan. När det kommer till färger så dominerar det naturinspirerade men jordnära färger, men samtidigt är det trendigt med pasteller, något som går att läsa mer om i Alltombostad.