Kontakt webmaster@stereotype.se

Trendigast på Hemnet just nu

Ingen som är det minsta intresserad av inredning, eller av byggande och renovering, kommer undan Hemnet. Inredningstidningar och –bloggar får ursäkta, det är på Hemnet som svenskarna får mest inspiration när det handlar om inredning. Därför kommer de trender som dominerar på Hemnet också att få stort genomslag i svenska hem.

Hemnet är en maktfaktor att räkna med när det kommer till inredning i Sverige. Om detta vittnar tidningsartiklar som Hemnet – 10 mest klickade villorna just nu. Men Hemnet har även stor betydelse rent ekonomiskt. Sajten drar in stora pengar på de annonser som publiceras där, och det är flera som har uttryckt intresse för att köpa den. Schibsted har försökt köpa 80 % av sajten, men den affären granskas nu av Konkurrensverket, skriver Dagens Industri.

Hemnet ägerGrön vägg och vita detaljer

Det här är dock inte en sajt om företagsekonomi, utan om inredning. Därför ska den här texten inte handla om vem som äger Hemnet, utan sätt på vilka Hemnet äger. Närmare bestämt: vad är hetast på sajten just nu?

  1. Tapeter med mönster kan nu dyka upp i hemmets alla rum, även om de än så länge är lite ovanligare i badrummen. Man kan välja mönster efter rummets funktion, eller efter hemmet eller omgivningarna. Man kan också välja att jobba med kontraster, kanske ett tropiskt mönster i stugan i Åre?
  2. Tavelväggar har varit populära ett tag, men visar inga tecken på att minska i popularitet. Ofta jobbar man med kontraster, och hänger t.ex. loppisfyndade oljemålningar bredvid gamla kartor. Det kan krävas mycket arbete för att få till en bra tavelvägg, för det är inte så enkelt som man kan tro att hänga tavlor bra.
  3. Ikeas taklampa Sinnerlig, syns överallt just nu. För den som inte har sett den rör det sig om en stor taklampa i bambu, designad av Ilse Crawford. Lampan kostar 599 kr, och finns än så länge kvar i sortimentet. Det kan vara en bra investering om man står i begrepp att sälja sin bostad, och vill stajla den på egen hand.
  4. Dagbäddar ingår också i Sinnerlig-kollektionen, men det finns också många andra att välja på. För den som jobbar hemifrån är dagbädden pricken över i för arbetsrummet.
  5. Lakan i linne ger en lyxig känsla, och finns i alla prisklasser. Om du tittar noga på sovrummet i en Hemnet-annons kommer du att se att där finns sängkläder i linne.
  6. Läderlappen kallas för det mesta Batman nuförtiden, men den moderna klassikern läderlappsfåtöljen kallas fortfarande för det gamla namnet. Av Hemnet att döma är den framför allt populär i Göteborg, men den finns att köpa i hela landet.
  7. Marmor i köket har länge handlat om bänkskivor, men nu blir det vanligare att även sätta marmor på väggarna i köket. Allra mest exklusivt är skarpad Carraramarmor.
  8. Som en reaktion på den skandinaviska ”ljust och fräscht”-trenden börjar allt fler att måla om väggarna hemma i mörkare nyanser. Om man låter lister, dörrar och andra detaljer förbli vita kan man få en riktigt häftig effekt.
  9. Att dela av ett rum med en rumsavskiljare kan skapa känslan av fler rum även om man har öppen planlösning. Trendigas är att välja en skiljevägg i glas, som släpper igenom ljuset. Nackdelen är att det kan kännas som man bor i ett växthus.