Kontakt webmaster@stereotype.se

Ge köket personlighet med renovering

När det gäller kök ser de ofta relativt lika ut i de flesta hem. Det finns bänkar, skåp, kyl, frys och spis. Men hur kan du ge köket en mer egen stil? Det finns massor av tips på hur du med hjälp av enkla renoveringar kan göra ditt kök unikt. Mycket kan du dessutom göra helt själv och det behöver inte bli speciellt dyrt. Med små medel kan du ge ditt kök en personlighet som speglar din egen.

Om du vill göra en snabb och smidig renovering i ditt kök kan du börja med att måla en eller flera väggar i någon häftig färg. Varför inte piffa till ett vitt kök genom att måla en vägg mörkblå? Du kanske har en fototapet som ligger någonstans och väntar på att bli uppsatt. Den kan komma till bra användning i köket! Om du känner dig osäker på hur du monterar en tapet eller hur du målar för att få ett bra resultat, kan företag som Lisana eller andra hantverkare ge tips och råd.

Fixa till luckor och kakel

Ett annat enkelt knep du kan dra nytta av är att till exempel måla dina köksluckor. Kanske kan du måla dem i en häftig färg på insidan som lyser upp när skåpluckan öppnas. Om du inte vill göra permanenta förändringar finns det också dekorplast i olika färger och mönster. Den kan användas för att dekorera kakel, bänkskivor och en hel del annat. Om den fästs på en bänkskiva skyddas dessutom skivans yta mot repor.

Byt ut vitvarorna

En lite dyrare investering du kan göra även i hyresrätt är att byta ut gamla och slitna vitvaror. Om köket känns mörkt kanske du kan installera vita vitvaror istället för rostfria, eller så kan du byta ut den traditionella spisen mot en rosa variant!