Kontakt webmaster@stereotype.se

Flytthjälp på rutavdraget

Vi är många som kommer att flytta från en bostad till en annan i år. Och en flytt är inte lätt att genomföra på egen hand, utan det är bättre i de flesta fall att ta hjälp. Väntar man med flytten till augusti kan man få flytthjälp med rutavdrag.

179691-moving-company

Rutavdraget kommer att utvidgas från den 1 augusti i år, skriver Dagens Industri. Regeringen vill nämligen även inkludera flyttjänster, IT-tjänster och fler trädgårdstjänster i avdraget. Varför exempelvis flytthjälp kommer att omfattas av regelverket beror på att den svarta marknaden bedöms vara större inom den här sektorn än andra och det är svårare att kontrollera den här sektorn än andra med en hög andel svartarbete. Utvidgningen av rutavdraget beräknas kosta 330 miljoner kronor i minskade skatteintäkter år 2016 men man räknar med att efterfrågan på arbetskraft och sysselsättningen kommer att öka.

Beställ hjälp i tid

Funderar man på att flytta efter sommaren kan man alltså få hjälpen avdragen. Många kommer förmodligen välja att utnyttja det här avdraget och fler än förr kommer mest sannolikt ta hjälp vid en flytt. Det gäller därför att man är ute i god tid och beställer sin flytthjälp. Detta kan man göra genom att googla olika flyttfirmor i ens närområde. Googlar man på flytthjälp i Stockholm kommer det dyka upp en rad olika aktörer och det är helt enkelt bara att välja en som man tycker verkar bra, har ett rimligt pris och rekommenderas av andra.

Gör research

Om det är själva flytten man ska ta hjälp med, och inte städning eller något annat, gäller det att vara mer uppmärksam och göra en bättre research. Många flyttfirmor kör nämligen olagligt och detta innebär stora risker för kunderna, skriver Göteborgs-Posten. För att vara säker på att flyttfirman kör lagligt måste man se till att de har ett yrkestrafiktillstånd och en försäkring.