Kontakt webmaster@stereotype.se

Dålig budget vid renoveringen

Svenskarna älskar att renovera men vi är inte speciellt bra på att budgetera för renoveringen. Och ofta är det så att vi överskrider vår budget rätt rejält.

penger-mynt

En ny undersökning visar att svenskarna är bland de sämsta i världen på att budgetera för renoveringar, även om vi ligger i topp när det gäller att förnya hemmet, skriver Svenska Dagbladet. Undersökningen visar att hela fyra av tio svenskar är beredda på att påbörja en renovering utan att ha tagit fram någon som helst budget. Och detta leder till att ungefär var tredje person anser att deras renoveringsprojekt blivit dyrare än de tänkt.

Går att låna upp till överskottet

De som är allra sämst på att hålla sin budget är de personer som är i åldrarna 25-34 år. Bland dessa personer är det hela 43 procent som går över sin budget, rapporterar Folkbladet. Men att gå över sin budget lite när man renoverar är oftast inte hela världen. Det finns alltid möjligheter att ta ett mindre lån för att för tillfället kunna finansiera överskottet. Hos Flexlimit kan du låna upp till 15 000 kronor till exempel och dessa pengar kan komma in på kontot snabbt.

Är renoveringen lönsam?

Det gäller dock inte bara att sätta upp en budget för sin renovering för att veta att man har råd med den. Man måste också se till att renoveringen faktiskt blir lönsam. Självklart blir den alltid lönsam om man gör den för sin egen trivsel men vill man renovera för att få upp värdet på bostaden gäller det att tänka till innan. I dyra bostäder kan dyra renoveringar löna sig. Annars är det bäst att man håller sig till småfix.

”Så vad ska man lägga pengar på i sin bostad och vad är bättre att låta bli? All förändring lönar sig dessvärre inte – bortsett från att du förhoppningsvis själv tycker att det blir fint och trivs bättre.” Läs mer.