Kontakt webmaster@stereotype.se

Arga snickaren

När en föreställer sig en kändis hem ser man vackert nyrenoverade kök i marmor, välstädade garderober, lampor från Atelje Lyktan och en drömsäng från Hästens. Men om en ska tro på vissa tv-program som sänds verkar det inte stämma. Då är det snarare tvärtom: ett fullständigt kaos.

Att så många kändisar skulle ha problem med att få snygga hem är någonting som förvånar. En 1430222-malning-runt-fonster skulle kunna tro att den man eller kvinna som är så pass driven att hen når till stjärnglansen klarar av att avsluta en renovering och få till hemmet. Om inte annat ha den ekonomi som krävs för att anställa någon annan att gör det. Men så verkar det inte vara, i alla fall inte för alla. Det är märkbart efter ha sett de avsnitt som finns av ”Nya Arga Snickaren – Arga snickaren VIP”. Nu senast är det Björn Ferry – känd från att tävla i skidskytte och nu senast för att medverka i Mästarnas Mästare – som är behov av den arga snickarens hjälp.Anledningen till att Björn Ferry ska medverka i programmet handlar om han och hans frus svårigheter att få igenom sina önskade förändringar. De har väldigt högt satta mål men saknar förmågan att fokusera på det som måste göras. För att få klart deras hem gäller det att samarbete och arbeta hårt, någonting som går lite sådär. Exakt hur det går får du se i programmet.

Gamla Arga snickaren tillbaka som bara arg snickare

Och det är ju kul det här med arga snickaren. För original-snickaren Anders Öfvergård hade ju först programmet som då gick ut på att han hjälpte par och familjer som fastnat i sin renovering. Han gick i programmet på väldigt hårt och blev lätt upprörd över att saker inte blivit slutförda. Sedan byttes den Arga snickaren – Anders – ut mot en ny arg snickare – Per Starrin – och istället blev då Anders Öfvergård arg snickare på ”Arga Snickaren VIP”. Förvirrad? Du är säkerligen inte ensam – men mer förvirrad kommer du att bli. Nu ska nämligen Per Starrin sluta som arg snickare, och Anders ska återgå som original-arg-snickare. Varför? Enligt Starrin handlar det helt enkelt om att han egentligen inte är så arg. Källa

1435591-hammare-och-spikFörhoppningsvis håller sig i alla fall programmet vid liv. Det är ju borde roligt och lärorikt att se vad som kan gå fel under en renovering, samt hur en kan göra för att fixa problemen. Det är även mycket inredning som tas upp under programmet, som till exempel vad som är trendigt och vad en bör tänka på när man inreder.

Sen är det klart – det är ju inte enbart på grund av inredning och renvoering som Arga snickaren är roligt att kolla på. I varje program blir det ju lite irriterat mellan de som medverkat. Ett exempel på när en nästan fick använda skämskudden var ju när Tommy Nilsson medverkade och Anders Öfvergård säger att han inte är förändringsbenägen och att allt han säger är ”kvalificerat skitsnack”.